Aurajet aio easyfit

hoe werkt het: de douchekop

Het plaatsen van de douchekop is en koud kunstje

 1. Draai de oude douchekop van de slang door de ring onder de douchekop met de klok mee te draaien. Mocht dat moeilijk gaan, gebruik dan een waterpomptang. Om krassen te voorkomen kunt je een stuk doek om de ring plaatsen
 2. Plaats nu de nieuwe douchekop op de ring en draai deze dicht door tegen de klok in te draaien. Geen overdreven kracht zetten, vast is vast
 3. Het besparen kan beginnen.

Let op deze douchekop is niet geschikt voor gebruik met een snelkoppeling. Koop dan eerst een nieuwe universele slang.

Regendouche bespaarder

regendouche

 1. Draai de oude regendouche van de pijp. Mocht dat moeilijk gaan, gebruik dan een waterpomptang. Om krassen te voorkomen kunt je een stuk doek om de ring plaatsen
 2. Verwijder het plastic kapje op de regendouche en draai deze vervolgens vast. Geen overdreven kracht zetten, vast is vast.
 3. Het besparen kan beginnen.
 4. Deze regendouche bespaart een gemiddeld huishouden ca. €400,- per jaar aan energie en zo’n 60 kuub drinkwater*

KRAANBESPAARDERS

Waar het water uit de kraan komt zit een ring die je met een waterpomptang los kan maken. Om krassen te voorkomen kunt je een stuk doek om de ring plaatsen.

Haal het binnenwerk uit de ring en vervang deze met de kraanbespaarder en de meegeleverde ring. Het ringetje voorkomt lekken van de kraan.

Draai de ring weer op de kraan en zet deze vast met de waterpomptang. Niet te vast

De keukenebespaarder kan desgewenst met de groene knop ook uit worden gezet als er even een grotere straal water gewenst is. 

Het besparen kan beginnen!

afbeelding rechts is voor de keuken, afbeelding rechts voor de badkamer
Badkamerkraanbespaarder
Waterbesparende Straalregelaar
Tochtband

tochtstrips / tochttape

 1. Voor het plaatsen van tochtstrips heb je een paar zaken nodig: een emmer met wat schoonmaakmiddel (anomiak of allesreiniger), een doek en een schaar. Reinig de binnenkant van een kozijn of deurstijl waar de tochtstrip op moet komen en maak deze droog
 2. Plak je de tochtstrip op de plek waar het raam of de deur het kozijn of de deurstijl raakt.
 3. Plaats de tochtstrip over de gehele lengte en breedte, druk de plakrand goed aan maar trek deze niet uit.
 4. Je zal merken dat met het plaatsen van de tochtstrips het aangenamer wordt in huis. Zet daarom de thermostaat een graad lager. Dat scheelt weer.
 5. Plak andere kieren of naden  (niet bij raam of deur)dicht met transparant tochttape
 6. Het besparen kan beginnen!!
Raamisolatietae

tape voor naden

Heb je last van tocht uit naden, bijvoorbeeld tussen een kozijn en een muur. Het beste is het om dit permanent dicht te maken. Maar is een profesionele oplossing niet snel voorhanden dan is het plaatsen transparant tape aan te raden.

 1. Voor het plaatsen van de tape: reinig de beide kanten van de naad waar koude lucht uit komt met een beetje water en amoniak of allesreiniger (ontvetten).
 2. Zodra de kanten van de naad droog zijn, plak een stuk tape over de naad.
 3. Ideale oplossing? Nee, maar tot de naad op een definitieve manier is dichtgemaakt komt er geen koude lucht meer het huis in. En dat scheelt echt. In gevoel van warmte en gebruik van energie.

 

neeltjebespaart energie, drinkwater en geld
goed voor u, goed voor een duurzame wereld

Neeltjebespaart richt zich op bedrijven en organisaties. Met de slimme producten in de energiebespaarbox kunnen we samen veel geld te besparen. Voor een woning op een vakantiepark zo'n € 300,- per jaar.

Contact:
T: 0622527945 / 0650602259
ilan@neeltjebespaart.nl
De Parelvisserslaan 1-9
1183 RH Amstelveen
(geen bezoek adres / winkel)